Get in touch with Artisan Grains

Please fill in the following form



* Are you human?





Recepten

 

brocolli salad

Ingredienten:• 200g Artisan Bulgur • 2 aubergines • 1 gele paprika • sesamzaadjes • 1 citroen • verse peterselie

Bereiding
Kook de Bulgur zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de aubergines in plakken en bak ze in porties in een (gril)pan in olie op hoog vuur bruin en zacht. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de paprika in reepjes en bak deze ook even aan. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Serveer de Bulgur met de aubergines, paprika en sesamzaadjes, rasp er de schil van de citroen over en garneer met verse peterselie. Lekker met een stukje gegrild vlees of vis.
Download receptenkaart

brocolli salad Ingredienten: • 200g Artisan Bulgur • 2 aubergines • 1 gele paprika • sesamzaadjes • 1 citroen • verse peterselie

Bereiding
Kook de Bulgur zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de aubergines in plakken en bak ze in porties in een (gril)pan in olie op hoog vuur bruin en zacht. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de paprika in reepjes en bak deze ook even aan. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Serveer de Bulgur met de aubergines, paprika en sesamzaadjes, rasp er de schil van de citroen over en garneer met verse peterselie. Lekker met een stukje gegrild vlees of vis.

Download receptenkaart

brocolli salad Ingredienten:• 500g pompoen • 2 tn knoflook • 200g Artisan Freekeh • 1 rode ui • 30g pompoenpitten • 100g feta • verse koriander

Bereiding
Verwarm de oven voor op 225°C. Schil en snijd de pompoen in blokjes. Doe deze in een ovenschaal en pers de knoflook erboven uit. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, breng op smaak met zout en bak de pompoen in de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Kook de Freekeh zoals aangegeven op de verpakking. Snipper de ui en fruit even aan. Meng de pompoen met de Freekeh, ui, pompoenpitten en de feta. Garneer met koriander.

Download receptenkaart

brocolli salad Ingredienten: • 200g Artisan 4 Grain Couscous • 2 rode paprika’s • 2 bosuitjes • 150g cherrytomaten • verse basilicum blaadjes • 75g feta • 30g pijnboompitten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Hak de bosuitjes en basilicum fijn en snijd de tomaten in vieren. Schep de bosui, tomaat, basilicum en de helft van de fetakaas in blokjes door de couscous. Vul de paprika’s met de couscous. Verdeel de rest van de feta en de pijnboompitten over de gevulde paprika’s en bak ze 20 minuten in de oven.

Download receptenkaart

brocolli salad Ingredienten: • 200g Artisan Quinoa & Bulgur • 300g broccoli • 6 radijsjes • tuin kers • extra vierge olijfolie

Bereiding
Kook de Quinoa & Bulgur zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de laatste 6 minuten met de granen mee. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Snijd de radijsjes in heel dunne plakjes. Was en knip de tuinkers. Doe alle ingrediёnten in een schaal en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met een stukje gegrild vlees of vis.

Download receptenkaart

brocolli salad Ingredienten: • 200g Artisan Bulgur • 200g sugarsnaps • 40g rucola • 150g kikkererwten (blik) • 50g amandelen • 50g rozijnen • extra vierge olijfolie

Bereiding
Kook de Bulgur zoals aangegeven op de verpakking. Haal de sugarsnaps af en kook in weinig water in 4 minuten beetgaar. Laat de kikkererwten uitlekken en hak de amandelen grof. Doe alle ingrediënten in een schaal, voeg een flinke scheut olijfolie toe en schep om. Breng op smaak met zout en peper.

Download receptenkaart

brocolli salad Ingredienten:• 500g pompoen • 2 tn knoflook • 200g Artisan Freekeh • 1 rode ui • 30g pompoenpitten • 100g feta • verse koriander

Bereiding
Kook de Freekeh zoals aangegeven op de verpakking. Gril ondertussen de cherrytomaatjes in 10 minuten in de oven op 225°C. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en hak de basilicum fijn. Giet de Freekeh af en meng met de beide varianten tomaten, basilicum en een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over het gerecht.

Download receptenkaart

brocolli salad Ingredienten: • 5 kippenpoten • 2 tn knoflook • 3 el honing • ½ citroen • 200g Artisan 4 Grain Couscous • ½ paprika • 1 bosuitje • 50g olijven • verse koriander

Bereiding
Pers de knoflook en meng met de honing en sap en rasp van de citroen tot een marinade. Breng op smaak, smeer de kippenpoten in met de marinade en laat (naar wens) minimaal 1 uur staan. Bak de kippenpoten in 15 minuten goudbruin en gaar. Bereid ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de olijven, paprika en het bosuitje fijn en schep door de couscous. Serveer met de kip en garneer met fijngehakte verse koriander.

Download receptenkaart

brocolli salad Ingredienten: • 200g Artisan Quinoa & Bulgur • 300g zalmfilet • ½ komkommer • 200g snoeptomaten • verse peterselie • extra vierge olijfolie

Bereiding
Kook de Quinoa & Bulgur zoals aangegeven op de verpakking. Bak de zalmfilet in 8 minuten rosé. Laat iets afkoelen. Snijd de komkommer in stukjes, halveer de tomaten en hak de peterselie fijn. Spoel de granen af met koud water en laat uitlekken. Meng met de groenten en de helft van de peterselie en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en schep op de borden. Verdeel de zalm in stukken over de salade en garneer met peterselie.

Download receptenkaart